Zwangerschapsyoga

De zwangerschap is een bijzondere en unieke tijd in het leven van de vrouw. Zij bereidt zich in deze periode zowel fysiek, mentaal als emotioneel voor op de bevalling en het moederschap. Zwangerschapsyoga ondersteunt de zwangere vrouw en haar partner in deze voorbereiding, door op een gezonde en verantwoorde manier actief bezig te zijn. 

Je verdiept het contact met je kindje en je wordt je bewust van wat je veranderende lichaam op dit moment nodig heeft. De yogahoudingen maken de spieren soepel en sterk en creëren ontspanning, wat zorgt voor een zo gezond en sterk mogelijk lichaam. Dit samen draagt bij aan een zo ontspannen en goed mogelijke zwangerschap en bevalling. 

In de lessen wordt aandacht besteed aan verschillende ademtechnieken die je tijdens de zwangerschap en bij de bevalling toe kunt passen. Zo leer je ook ontspannen en omgaan met pijn en onzekerheid, waardoor je uiteindelijk vertrouwen krijgt. Andere thema’s zijn het bekken en de bekkenbodem en de perstechnieken. 

Eens per maand is er een partnerles. Hierin leren de partners o.a. ontspannings- en massagetechnieken waarmee zij hun zwangere vrouw tijdens de zwangerschap en de bevalling kunnen ondersteunen. 

Voor wie?

Voor iedere aanstaande moeder en haar partner die de zwangerschap bewust wil beleven en zich goed wil voorbereiden op de bevalling, vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, tot de laatste week van je zwangerschap. De meeste Zorg Verzekeraars vergoeden gedeeltelijk de kosten van deze lessen.

Yoga Breukelen werkt samen met de verloskundigen praktijk De Vecht: www.vkpdevecht.nl en de huisarstenpraktijken in Stichtse Vecht. 

Alle zwangerschapyoga lessen worden gegeven op onze locatie van Yoga Loenen.

‘Grote avonturen beginnen klein’.

Inschrijven: info@yoga-breukelen.nl