Pilates

Rompstabiliteit met Pilates bij Yoga Breukelen

Pilates is een heerlijk fysieke en dynamische manier om bewust, gezond en plezierig om te gaan met lichaam en geest. Het is een bewegingsvorm voor het hele lichaam, waarbij de focus ligt op het zogenaamde krachtcentrum, ook wel ‘powerhouse’ genoemd.

Pilates is een samenspel tussen souplesse, kracht en concentratie. De oefeningen volgen elkaar op een vloeiende manier op. Lichaam en geest komen in balans. Deze combinatie bevordert je totale gezondheid en kwaliteit van leven. Kracht in je lijf, is tenslotte ook kracht in je mentale en emotionele welbevinden.

De lessen zijn bij uitstek geschikt voor wie meer kracht wenst, of een ‘betere’houding. Rompstabiliteit helpt veelhoofdpijn, nek-, schouder- en rugklachten te voorkomen of verminderen. Naast meer kracht en stevigheid, ontwikkel je ook meer lichaamsbewustzijn. Dit helpt je blessures te voorkomen en bij het voelen wat wel goed voor jou is en wat niet.

Onze pilates lessen zijn voor iedereen: met of zonder goed conditie, lenig of juist niet, maatje 36 of een maatje meer: iedereen is welkom en iedereen kan trainen op zijn of haar eigen niveau. Lessen worden altijd met verschillende alternatieven per oefening aangeboden, zodat er altijd iets is dat aansluit bij jou. Dus: je bent van harte welkom! 

Er is pilates op woensdag en vrijdag ochtend. Contact: natasja@yoga-breukelen.nl

‘Believe you can and you’re half way there’