Kinderen

In kinder- en tieneryoga kan en mag (bijna;-)) alles. Kinderen en tieners ervaren dat ze mogen zijn wie ze zijn: mooi en uniek. Ze mogen voelen wat ze voelen. Blij of verdrietig, onzeker of druk, talent voor vakken op school of juist op een ander vlak, ieder kind is mooi. In deze drukke wereld vol agenda’s en prestatie, vergeten we wel eens dat kinderen kinderen mogen zijn.

Bij de kinder- en tieneryoga leren kinderen zichzelf te zijn, vrij te bewegen en zich uit te spreken. Kracht en talent krijgen ruimte, maar ook emoties die er zijn. Op een speelse manier verantwoord bewegen en ontspannen. Met respect voor zichzelf en elkaar, zonder goed of fout.

In yoga ontwikkelen kinderen hun creativiteit, zelfvertrouwen, sociaal-emotionele vaardigheden, concentratievermogen, motoriek, spierkracht en expressie. Zij leren de balans te vinden tussen inspanning en rust. Heerlijk vrij en met plezier bewegen en jezelf zijn. Bij Yoga Breukelen is er yoga voor kinderen van 1 t/m 16 jaar. Daarna is er jongeren yoga.

 ‘Ieder kind heeft een gave.
Zij laten hun gift echter ieder op verschillende tijden
en manieren aan ons zien’