Kinderyoga (6 – 11 jaar)

Fladderen als een vlinder. Stevig zitten als een berg. Kijken naar dingen alsof je ze nooit eerder gezien hebt. Dansen, bewegen, ontspannen, stil zijn, tekenen, fantaseren… Kinderen houden van bewegen en zijn speels. Tegelijkertijd wordt er veel van hen verwacht en komen ze in aanraking met veel prikkels van buitenaf. Dan is het fijn, als ze kunnen vertrouwen op hun eigen lichaam en gevoel. Yoga helpt ze daar bij. Bij Yoga Breukelen en Yoga Loenen is er yoga voor kinderen van 1 t/m 16 jaar.

In kinderyoga kan en mag (bijna;-) alles. Kinderen ervaren dat ze mogen zijn wie ze zijn. Onzeker of druk, talent voor vakken op school of juist op een ander vlak, ieder kind is mooi en ieder kind heeft iets speciaals. Soms zit dat wat verstopt. Bij de kinderyoga krijgt kracht en talent ruimte, maar ook emoties die er zijn. Op een speelse en gezonde manier verantwoord bewegen en ontspannen. Met respect voor zichzelf en elkaar, zonder goed of fout.

In yoga ontwikkelen kinderen hun creativiteit, zelfvertrouwen, sociaal-emotionele vaardigheden, concentratievermogen, motoriek, spierkracht en expressie. Zij leren hun balans te vinden tussen inspanning en rust. Heerlijk vrij en met plezier bewegen en jezelf zijn.

‘Een vogel op een boomtak is niet bang dat de tak breekt: hij vertrouwt op zijn eigen vleugels’.